Dacre Stoker, släkting till författaren Bram Stoker, organiserar en litterär expedition för att fira 126 år sedan romanen Dracula publicerades. Han har under de senaste 15 åren gjort en gedigen analys av sin gammal farbrors verk och upptäckt spännande detaljer i hans författarskap. För att fira romanens publicering vill han organisera en litterär expedition som följer skapandet av vampyrgreven.

Dacre valde England och Skottland som resmål för detta firande, eftersom det är här Bram Stoker tillbringade mycket av sin skrivande tid. Han är själv bästsäljande författare och fortsätter familjens litterära tradition.

Under denna resa kommer vi att besöka platser som spelade en stor roll i Bram Stokers liv, i hans forskning och skrivande av romanen. Vi kommer att uppleva kuststaden Whitby, med den ikoniska klosterruinen. Vi kommer också att utforska Cruden Bay i Skottland, den pittoreska fiskebyn där han skrev det mesta av Dracula. Det kommer att finnas andra spännande stopp på vår resa för att ge ett perspektiv på historien och kulturen i området. Resans höjdpunkter är den festliga middagen den 26 maj, exakt 126 år efter Draculas publicering.

Program & anmälan

 

en_US