Kryssning på Donau

Det var dags för oss att lägga till en flodkryssning till vårt växande utbud resor bakom järnridån. Vårt team, med över 15 års erfarenhet på europeiska floder, är redo för att ta er med på en avkopplande semester på Donau. ”Flodernas Drottning” har lika många ansikten som det har böjar. Donau passerar Wien, inspirerar kockar, kompositörer och kungafamiljer och ger näring till dem mest berömda druvsorterna i världen när det slingrar sig genom Wachaudalens världsarv. Donau går genom tio nationers spektakulära landskap och passerar städer som verkar slåss mot varandra för den vackraste arkitekturen.

På vår väg längs Donau är det nästan som om förflutna och nuvarande inte kan komma överens om vilken som är ansvarig: mellan Övre Österrike och Centrala Ungern känns det som att tiden förändras lika snabbt som utsikten: Wien, rosfärgad och utsmyckad, som en söt och färsk konfektyr. Här har orientaliska, tyska och franska stilar satt sitt prägel. En stad att bli förälskad i, att återvända till, att lära sig en annan sida av. Budapest, så magnifik på ena sidan och så turbulent vacker på andra sidan, med thermalbad, passionerad musik och jugendstil.  Slutligen möts renässans och grå sovjetinspirerad arkitektur i Bratislava, medan science fiction trivs vid sidan av barocken.

Period: våren/sommaren/hösten 2023-2024
Days: 3-8
Antal deltagare: min 2 pers
Pris: från 16 900 kr/pers (beroende på deck samt typ av paket: all-inclusive, premium etc.)

Kryssningprogram

Dag 1 – Ombordstigning Engelhartszell (Passau)

Detta är utgångspunkten för din Donau-kryssning. Vårt tips: För att säkerställa att du kommer till en avslappnad start, resa dagen innan kryssningen börjar och tillbring natten på ett av våra partnerhotell. Detta gör att du också kan utforska regionen runt Passau. Och när ditt skepp seglar på en spännande Donaukryssning, då har du redan hunnit med dina första äventyr.

Dag 2 – Wien

Detta är en riktig höjdpunkt på din Donau-kryssning: Wien, Österrikes huvudstad med det extra-speciella något. Lokalbefolkningen låter som om de sjunger när de pratar, ”servus” är den finaste hälsningen och Mozart och Strauss känns närvarande vid varje hörn. Med sin rikedom av museer, gallerier, palats och slott, plus Statsoperan och många teatrar, har staden en livlig kulturell scen året runt. Wienarna är stolta över sin stad – och med rätta!

Vill du boka eller veta mer om resan?

Ring oss på tel. 08 68 45 5678 eller gör en bokningsförfrågan!

Dag 3 – Wien

Den österrikiska huvudstaden har så mycket att erbjuda. Från de klassiska kaféerna till åkattraktioner, den magnifika Stefans Domkyrka, historiska platser som den Spanska Ridskolan, kejsarpalatset och Albertina-museet, men också avantgardistiska byggnader som Hundertwasserhaus eller praktfulla Sezession, det är säkert ett ställe att behaga alla smaker.

Dag 4 – Esztergom/Budapest

Nära Ungerns huvudstad ligger staden Esztergom precis vid Donaustranden och kan beundras direkt från floden. Slottstornet och den mäktiga basilikan bildar en fantastisk sikt som stiger upp från en brant Donaukant. Det här är en vy som du definitivt vill fotografera under din Donau-kryssning.

Vill du boka eller veta mer om resan?

Ring oss på tel. 08 68 45 5678 eller gör en bokningsförfrågan!

Dag 5 – Budapest

Vet du hur många broar det finns i Budapest? Det är sju totalt – och de sträcker sig över floden mellan stadsdelarna Buda och Pest. Den mest kända är troligen Széchenyi Chain Bridge. Upplev den ungerska huvudstadens fantastiska panorama! Och om du går ut på soldäcket på vårt fartyg, har du  härligt utsikt över Budapests berömda nygotiska parlamentsbyggnad. Det perfekta sättet att uppleva en Donaus Pärla.

Dag 6 – Bratislava

Bratislava, där cirka 450 000 invånare bor, är en ung huvudstad – egentligen den yngsta i Europa. I hela gamla stan ser du spår av det österrikiska-ungerska imperiet vart du än går. Denna lugna stad med anrika barock- och rokokodetaljer, praktfulla byggnader och konst- och kaffestugor är en perfekt plats för att vandra runt, beundra imponerande sevärdheter, koppla av och varva ner.

Dag 7 – Melk

Ett besök i Melk, ”Wachauporten”, tar dig till Donaudalens UNESCO världsarvslista och Österrikes främsta vinregion, där du kan beundra det härliga landskapet. Förbi vinodlingar, praktfulla barockslott, kloster och borgruiner slingrar vårt fartyg tillbaka på väg till Tyskland. Detta är en region där städer och landskap existerar i perfekt harmoni.

Dag 8 – Passau (Engelhartszell) – hemresa

Efter en god frukost är det dags at säga adjö, eller snarare Auf Wiedersehen och åka mot flygplatsen. Ha en bra resa!

Vi hoppas att ni får en fantastisk kryssningsupplevelse med oss och önskar er 
TREVLIG RESA!

I priset ingår:

 • Flyg t/r till flygplats närmast respektive hamn
 • Del i dubbelhytt ombord MS A-Rosa Donna/Riva/Bella/Mia/Silva
 • Helpension: omfattande frukost-, lunch- och middagsbufféer, mellanmål/fika ( 7 frukostar, 6 luncher, 7 middagar)
 • Måltidsdryck (vin, öl, vatten, läsk), kaffe/te. I all inclusive-paketet ingår även cocktails, mousserande vin, long drinks, avec etc.
 • 1 halvdagsutflykt på ett av resmålen
 • Engelsktalande personal ombord
 • Svensktalande reseledare för grupper större än 15 pers
 • Gratis tillgång till ombordfaciliteterna som bastu, minipool på soldäck och gym
 • Badrumsfaciliteter (tvål, schampo etc.) och badrock i hytten
 • Underhållning ombord
 • Hamnavgifter
 • 7 nätter i kategori A kabin (extra kostnader gäller för uppgradering till en annan kategori)

Det som inte ingår i priset ovan är:

 • Det som inte ingår i resans pris:
  • Försäkringar 
  • Enkelrumstillägg
  • Utflykter (kan bokas ombord)
  • Eventuella spa- och massagebehandlingar
  • Eventuella foto-/videoavgifter på museum
  • Personliga utgifter

  *Vi reserverar oss för eventuella programändringar som kan förekomma på grund av ändringar i våra partners planering, men vi garanterar att vi gör vårt bästa för att hitta lika spännande ersättningsaktiviteter ifall tillgång till någon aktivitet ändras.

   

Bokningsförfrågan

gloria

Fyll i dina kontaktuppgifter eller ring oss direkt på: 08 68 45 5678

en_US