Upplev det verkliga Transsylvanien

Lonely Planet utsåg Transsylvanien till bästa resmålet för 2016.
Följ med på denna resa så förstår du varför!

Lonely Planet chose Transylvania as the best destination for 2016. You can understand culture best by meeting people in cities or countryside, that’s why we organize visits to locals’ homes. One learns history best by having a look at how things used to be, that is why we visit places that stand as witnesses to historical events. Join us on a trip that tells the story of wonderful people, impressive nature, interesting history, country side life, spa and colourful culture.

Period: våren-hösten 2023-2024
Days: 6-8
Antal deltagare: min 15 pers.
Pris: 14 950 kr/pers.

Reseprogram

Dag 1 – Välkomna till Rumänien!

Vi flyger direkt från Stockholm till Bukarest (avgång från Göteborg eller Köpenhamn finns på begäran), Rumäniens huvudstad. Under flyget  har ni möjlighet att köpa en god och prisvärd lunch (måltiden ombord ingår inte, förbeställning sker via resebyrån). På flygplatsen i Rumänien välkomnar vår guide er med rumänsk plommonsnaps och salta bakelserVi transfereras med buss till vårt hotell.

På väg från flygplatsen till vårt hotell gör vi ett första stopp och besöker Ceausescus privata residens, Palatul Primaverii. Guldbadrummet, marmorpoolen och det tropiska växthuset är bara bitar av Ceausescufamiljens lyx.

Efter detta första imponerande besök transfereras vi till vårt hotell. På väg dit beundrar vi även Parlamentpalatset utifrån, också byggt på Ceausescus beställning, som världens tyngsta byggnad. Efter check in på ett centralt och charmigt hotell, blir det lite vila och sedan utforskar vi “Lilla Paris” tillsammans med vår svensktalande guide. Bukarest är en kontrasterans stad, med fin art nouveau arkitektur, skuggad av gråa byggnader från Ceausescus tid. Charmen och blandningen av post-kommunism och mellankrigsperiod gav bukarest även smeknamnet “Nya Berlin”. Den guidade promenaden avrundas med en traditionell rumänsk middag på en av Bukarests mest populära restauranger med folkloreunderhållning.

Middag ingår.

Dag 2 – Genom karpatiska landskap

På morgonen, efter frukost, färdas vi mot Transsylvanien i vår bekväma buss. Vi tar en lunchrast på en trevlig restaurang i charmiga staden Ramnicu Valcea. Vidare under bussresan stannar vi vid ett ortodoxt munkkloster på Oltdalen. En bit bort från klostret serverar vi lite fika i solen och därefter åker vi vidare och anländer i Sibiu på eftermiddagen.

Vi checkar in på ett trevligt hotell i tysk-saxiska Herrmanstadt. Det blir en stund avslappning efter dagens bussresa: massage kan bokas i förväg, och du kan unna dig en stund relax. Middagen serveras på en saxisk restaurang i innerstaden.

Frukost, lunch och middag ingår. 

sibiel

Vill du boka eller veta mer om resan?

Ring oss på tel. 08 68 45 5678 eller gör en bokningsförfrågan!

Dag 3 – Saxiska Siebenbürgen

Efter frukost börjar vi med en guidad promenad genom Sibiu, för att upptäcka mer av saxiska Siebenbürgen, som den tysktalande befolkningen bosatt här kallar Transsylvanien. Sibiu, även kallad “staden med tusen ögon” har en mystisk charm och ett underbart utbud av butiker och restauranger för fritiden resten av dagen. Vår guide bistår som vanligt med tips om restauranger för lunch och middag på egen hand.

I stadens centrum har vi Brukenthalmuseet, med sin imponerade konstsamling av rumänska, italienska och flemmiska tavlor. I närheten av vårt hotell ligger även ett stort friluftsmuseum med autentiska rumänska lanthus från alla Rumäniens regioner. Konserthuset i Sibiu brukar ha fina föreställningar. Vår guide agerar gärna concierge och hjälper er med ert val av fritidsaktiviteter.

Frukost ingår.

brasov-med-novare

Dag 4 – Transsylvaniens pärla

Söndagar är speciella i Transsylvanien, och framförallt i byarna runt omkring Sibiu. Här går byborna till kyrkan fortfarande uppklädda i folkdräkt och stämningen är unik. Ni får chansen att uppleva en genuin söndag förmiddag i en idylisk fåraherdeby. Här blir vi sedan gäster på ett rustiskt hus som ägs av en fåraherdefamilj. En erfaren fåraherde kommer att berätta om traditionen med detta typiskt rumänska yrke. Här håller vi en vinprovning av lokala viner innan lunch. Det serveras en närodlad, hemlagad traditionell lunch på familjens lilla innergård.

På väg vidare mot Sighisoara besöker vi Ildiko och Attila, en  ungersktalande familj i en gammal saxisk by. De visar sin trädgård, berättar om sina sysselsättningar på landet och bjuder på lite plommonsnaps och hembakat.

På eftermiddagen kommer vi till färgglada Sighisoara, eller Schässburg på tyska, med ett UNESCO-världsarvslistat citadel i hjärtat av Transsylvanien. Här checkar vi in på ett trevligt hotell nedanför citadellet. Det blir en stunds avslappning vid hotellets utomhus pool.

Senare blir det en trevlig guidad kvällspromenad på citadellet, med många intressanta historiska inslag. Sighisoara är staden där Vlad Pålspetsaren föddes på 1400-talet. Vlad anses som främsta inpirationsfiguren till Greve Dracula, men vår guide berättar sanningen bakom myten. Vi avrundar vår kulturrika och färgglada dag med en middag i “Draculas” födelsehus, med ett glas rödvin.

Frukost, lunch och middag ingår. 

sighi

sighisoara-culori

Vill du boka eller veta mer om resan?

Ring oss på tel. 08 68 45 5678 eller gör en bokningsförfrågan!

Dag 5 – Draculas Slott

Efter frukost och ett eventuellt morgondopp i hotellets pool åker vi mot Karpaterna. På väg dit stannar vi till i staden Brasov, eller Kronstadt på tyska, där vi får en guidad rundtur av gamla staden. Efter rundturen kommer det finnas fritid för lunch på egen hand, samt shopping på gågatan och i små mysiga gränder kring gamla staden.

Vidare åker vi mot bergsorten Bran. Här checkar vi in på ett mysigt pensionat byggt i lokalanda, precis nedanför Draculas Slott. Vi besöker slottet för att få reda på sanningen bakom myten om vampyrgreven. Därefter får vi chansen att spendera lite tid och kanske även pengar på den lokala marknaden som är en potpourri av färger, dofter och smaker. Vår guide rekommenderar att ni provsmakar ostarna eller att ni förhandlar för en broderad rumänsk blus.

En mousserande vinprovning markerar vår festliga middag, som serveras  i närheten av slottet, med vampyrinslag och ett glas rödvin, som det hör till. Eftersom vi spenderar natten så nära slottet blir vi utrustade med krucifixer och vitlök.

Frukost och middag ingår.

Dag 6 – Kungligt och bubblande

Tidigt på morgonen besöker vi Peles Slott, som anses som Rumäniens vackraste. Efter slottsbesöket åker vi till flygplatsen. Innan hemflyget hinner vi med en god traditionell lunch i närheten av flygplatsen. Det är dags att ta avsked från vår svensktalande guide som säger “La revedere”!

Frukost och lunch ingår.

img_1482

Vi hoppas att ni får en fantastisk upplevelse med oss och önskar er DRUM BUN!
TREVLIG RESA!

I priset ingår:

 • 5 nätter på 3*-4* hotell av god standard
 • flyg (direkt från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn i mån av plats)
 • transfer från och till Bukarests internationella flygplats i modern och bekväm minibuss
 • alla måltider enligt programmet ovan
 • alla transfer och dagsutflykter enligt programmet ovan
 • svensktalande guide under hela resan enligt programmet ovan
 • alla entréavgifter och aktiviteter enligt programmet ovan

Det som inte ingår i priset ovan är:

 • andra måltider än de specificerade i programmet ovan
 • egna inköp eller andra aktiviteter som inte ingår i programmet
 • dricks till chaufförer, guider och serveringspersonal
 • eventuella fotoavgifter på museum
 • reseförsäkring

*Vi reserverar oss för eventuella programändringar som kan förekomma på grund av ändringar i våra partners planering, men vi garanterar att vi gör vårt bästa för att hitta lika spännande ersättningsaktiviteter ifall tillgång till någon aktivitet ändras.

hastvagn-med-novare

Bokningsförfrågan

gloria

Fyll i dina kontaktuppgifter eller ring oss direkt på: 08 68 45 5678

en_US