Summer on the Black Sea Coast

En solresa utöver det vanliga, bara 2,5 timmars flyg bort…

En solig höst på kusten behöver inte vara en tio timmars flygresa bort. Trevligt badväder, mysigt och prisvärt hotell, spännande vågor och mjuka ljusa sandstränder ligger närmare än du tror. En flygresa på mindre än 3 timmar tar dig till Bukarest, där äventyret mot varma, salta Svarta Havet börjar. Den rumänska kusten erbjuder dig en oväntad variation. Ostörd strandliv i Mamaia, pulserande city shopping i kosmopolitiska Constanta, unika naturupplevelser i Donaudeltat, glada vinprovningar i Murfatlar, en vecka av bad och sol och så mycket mer utöver det. Och det är klart att vi har förstått att man inte vill missa Draculas Slott när man väl är i Rumänien. Då har vi sett till att du kommer även till Transsylvanien där du kan hälsa på i den mystiska grevens trakter. Följ med och upplev en fantastisk resa!

Period: hösten 2018, 2019
Days: 3-8
Antal deltagare: min 5 pers
Pris: 13 450 kr/pers

Reseprogram

Dag 1 – En ”belle epoque” dag i Bukarest

Vi flyger direkt från Arlanda till Bukarest, där vi landar på eftermiddagen. Efter en typisk rumänsk välkomst på vårt centrala hotell i Bukarest tar vi en guidad promenad genom gamla Bukarest, för att lära känna den så kallade ”Lilla Paris”. Välkomstmiddagen är uppdukad för oss på en av Bukarests mysigaste ”belle epoque” restauranger, till underbar klassisk musik med en duet av piano och fjol.

Middag ingår.

bukarest

Dag 2 – Äntligen, hav…

Efter en riklig frukost i Bukarest sätter vi igång för att komma till kusten. Efter en intressant och bekväm bussresa genom Rumäniens flakland, över den mäktiga floden Donau, kommer vi till regionen Dobrogea. Vi välkomnas på vårt trevliga lilla hotell nära havet och får redan en avslappnad känsla tack vare vågornas musik och luftens salta doft. Innan lunch är det dags för det efterlängtade badet i Svarta Havet. Lunchen kan ni på egen hand beställa bekvämt på vårt hotell. En avslappnad siesta med sol, latande på stranden, uppfräschande cocktails och svalkande dopp bland spännande vågor fyller resten av dagen. På kvällen kan man avrunda med en trevlig middag på egen hand på en av boulevardens trevliga terasser eller uteserveringar. För nyfikna ”party people” finns det ett stort utbud av trendiga nattklubbar med högklassig underhållning.

Lunch och middag på egen hand. Frukost ingår. 

img_2296

Dag 3 – Naturparadiset Donaudeltat

Vi står inför ett spännande besök i Europas största och bäst bevarade floddelta, med sitt UNESCO-skyddade naturreservat. Donaudeltat är ett vattenparadis för tusental fågel- och djurarter. Små fiskarbåtar tar oss till deltats smala vattenvägar för att vi ska kunna uppleva vildmarken på nära håll.

En traditionell fisksoppa blir till lunch hemma hos en fiskarfamilj och vi fortsätter vår lugna safari bland vass och rusa. Efter en intensiv dag i Donaudeltat är vi tacksamma för en välsmakande middag på egen hand och en lugnande sömn på vårt hotell i Mamaia.

Frukost och lunch ingår.

nuferi

Dag 4 – Sol och kulturella upplevelser

Efter den intensiva gårdagen blir alla tacksamma för en avslappnad förmiddag på stranden. För barnfamiljerna finns det möjlighet att spendera dagen på Aqua Magic vattenpark. Njut av den pliktfria tanken att du inte behöver göra något under hela dagen: bara sola, bada, och ha trevligt.

Sena eftermiddagen ägnar vi åt ett besök i staden Constanta, som är kustens huvudstad, med rik historia och eklektisk arkitektur. Här möts öst och väst, kristendom och islam, gammalt och nytt, fattigt och rikt. Rumäner, turkar, greker, romer, alla har satt sin prägel i gamla av ottomaner så kallade ”Kiustenge”. Från moskéns minaret har man en panoramautsikt där man kan skymta ortodox katedral och katolsk kyrka. Denna är Rumäniens kanske mest kosmopolitiska stad. Vi avrundar vårt besök med en färskfångad musselmiddag på en populär restaurang.

Frukost och middag ingår.

img_2251

Vill du boka eller veta mer om resan?
Ring oss på tel. 08 68 45 5678 eller gör en bokningsförfrågan!
Dag 5 – Strand, vinglädje och historia

En sista halvdag på stranden måste man njuta av innan eftermiddagens utflykt: passa på och ta några avskedsdopp, njut av solen och ta en paraplydrink.

På eftermiddagen är det dags för utflykt. Romerska monument och ruiner finns överallt i Rumänien. Romarna erövrade Dacia, landet som fanns på denna mark innan nuvarande Rumänien bildades. Vi får en djup insikt i Dacias historia och i Romerska rikets roll i befolkningens utveckling genom att besöka det imponerande minnesmärket vid Adamclisi.

Efter så många intressanta historiska berättelser behövs det en glädjande rast. Rasten tar vi på vägen tillbaka till Mamaia på vingården Murfatlar, och besöker Rumäniens största vinkällare. Det varma klimatet och den kalkhaltiga marken gör Murfatlar till Rumäniens mest angelägna område för rödvinodling.

Värden på vinkällaren håller en intressant vinprovning innan en riklig traditionell middag. Med vin och glädje i hjärtat och i hjärnan övernattar vi på ett trevligt hotell i trakterna, där vi får smälta in alla olika intryck från strandvärme, till antikhistoria, till vinets karaktär och bouquet.

Frukost och middag ingår.

img_2232

fullsizerender-2

Dag 6 – Grandiösa byggnader

Vi tar avsked från regionen Dobrogea och ger oss iväg mot huvudstaden igen. I Bukarest besöker vi Parlamentpalatsetvärldens näst största byggnad efter Pentagon och Europas största fastighet. Här berättar vår guide om rumänernas tid under Ceausescu och vi får reda på hur Rumäniens aktuella sociala och politiska verklighet ser ut.

Efter en välsmakande lunch på vägen ut från metropolens höga tempo tar vi vägen mot bergen. Nu överträder vi gränsen till vad vi kanske trodde det var ett sagoland: Transsylvanien. Men Transsylvanien finns i verklighet och till och med Draculas Slott finns, även om Dracula inte är verklig. Vi kommer till ”hans” Slott precis innan skymningoch under besöket får vi reda på sanningen bakom myten.

Middagen serveras hos kungliga hovleverantören av mousserande viner, där även en bubblande provsmakning står på agendan. Vi övernattar sedan på det mysiga pensionatet ovanför vinkällaren, mitt i Karpaternas häpnadsväckande landskap.

Frukost, lunch och middag ingår.

img_4089

Dag 7 – Kungligt, soligt och roligt

Efter en uppiggande frukost i fjällens friska luft ger vi oss iväg mot Peles Slott. Detta anses som Rumäniens vackraste slott och var kungliga familjens sommarresidens. Vi får ett smakprov av Rumäniens glanstid under dynastin av Hohenzollern och sedan vidare till vårt hotell i Snagov, där vi njuter av en trevlig lunch och kanske ett eftermiddagsdopp i hotellets pool bredvid Bukarests mest kända sjö, Snagov.

Kvällen är reserverad för en underhållande avskedsmiddag, med en traditionell folkloregrupp som uppvisar passionerade danser från alla Rumäniens regioner. Under middagen får vi chansen att provsmaka en lokal ölsort, bryggd av självaste restaurangen, kallad Caru cu Bere, som tolkas till svenska som ”Vagnen med Öl”.

Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 8 – La revedere!

Efter frukost och kanske en till tidig morgondopp i hotellets pool är det dags för hemresa. Flygplaten ligger nära vårt hotell och vår guide och vår chaufför tar avsked från oss innan flyget tillbaka till Sverige. Välkomna åter!

Frukost, lunch och middag ingår.

Vi hoppas att ni får en fantastisk upplevelse med oss!

I priset ingår:

  • 2 nätter på 3* hotell i Bukarest, 3 nätter på 4* hotell vid stranden i Mamaia, 1 natt på trevligt pensionat i Adamclisi, 1 natt på mysigt pensionat i Karpaterna
  • direktflyg (reguljärflyg från Stockholm; på begäran finns det även möjlighet till flyg från Göteborg eller Köpenhamn, i mån av plats)
  • transfer från och till Bukarests internationella flygplats i modern och bekväm minibuss
  • alla måltider enligt programmet ovan
  • alla transfer och dagsutflykter enligt programmet ovan
  • svensktalande guide under hela resan enligt programmet ovan
  • alla entréavgifter enligt programmet ovan

Det som inte ingår i priset ovan är:

  • andra måltider än de specificerade i programmet ovan
  • egna inköp eller andra aktiviteter som inte ingår i programmet
  • dricks till chaufförer, guider och serveringspersonal

*Vi reserverar oss för eventuella programändringar som kan förekomma på grund av ändringar i underleverantörernas planering, men vi garanterar att vi gör vårt bästa för att ni som gäster ska få det bästa av alla upplevelser.

slottslunch

img_1482

dsc_0109

mg_1599

Bokningsförfrågan

gloria

Fyll i dina kontaktuppgifter eller ring oss direkt på tel: 08 68 45 5678tel. 08 599 956 78