Experience Transylvania

En personlig resebyrå som erbjuder resor till Transsylvanien och andra spännande områden i Europa…

drakula_slott_konferens

Äventyr hos Dracula

En resa till Transsylvanien börjar ofta med en nyfikenhet för myten bakom Dracula. Våra resenärer utgår från grevens mysterie, men upptäcker färgglada unika upplevelser, en rik kultur och historia, häpnadsväckande natur, idylliskt lantliv och charmiga, livliga städer. Allt detta tillsammans med vänliga och generösa människor.

erbjudanden_transylvanien

Vårt utbud av resor

Vad kul att du har bestämt dig för att resa till Europas dolda skatt mitt i Karpaterna! Och förutom Transsylvanien och övriga Rumänien erbjuder vi resor även till andra spännande resmål i Europa. Nu kan du välja den resan som passar dig bäst. Vi har ett stort utbud, men vi kan också skräddarsy en resa efter dina önskemål.

resa_transylvanien

Kunderna berättar

”Resan till Transsylvanien är en av de bästa rundresor jag varit på i hela mitt liv”. Såhär och lite till tyckte Auli, en aktiv och resvan stockholmare, som reste till Transsylvanien 2013. ”De som driver Experience Transsylvania är entusiastiska, engagerade och har stor servicekänsla”, säger Fredrik, som var i Rumänien på konferens 2014.

Experience Transylvania

En personlig resebyrå som erbjuder resor till Transsylvanien, Rumänien och omgivningarna…

drakula_slott_konferens

Äventyr hos Dracula

En resa till Transsylvanien börjar ofta med en nyfikenhet för myten bakom Dracula.

erbjudanden_transylvanien

Vårt utbud

Bläddra bland våra populära resor och ring oss för att få tips och råd!

resa_transylvanien

Kunderna berättar

”Resan till Transsylvanien är en av de bästa rundresor jag varit på i hela mitt liv”. Såhär och lite till tyckte Auli, en aktiv och resvan stockholmare, som reste till Transsylvanien 2013.

Vi hjälper dig med resan

Experience Transylvania är den personliga resebyrån som tar er till hjärtat av Europas kanske mest mystiska område. Transsylvanien är ett spännande, tryggt och prisvärt resmål. Oavsett hur våra gäster väljer att åka till Transsylvanien eller till andra områden i närheten, ser vi alltid till att varje gäst får en unik och minnesvärd upplevelse.

Skräddarsydd resa, temaresa, gruppresa, konferens, kick-off, bröllop, möhippa eller svensexa? Kontakta oss, vi har alltid anpassade lösningar och bra svar på era frågor.

Vår främsta expert heter Gloria Andersson och är alltid glad att dela med sig av sina kunskaper om Transsylvanien. Ring henne på 08 68 45 5678 eller maila till gloria@transylvania.se.

gloria

Ta en titt på våra mest populära resor

bran-slott_transylvania

RUMÄNIEN: Konferens på Draculas Slott

 • Dagar: 4
 • Personer: min 15
 • Pris: fr 10.900 kr

Är en lugn konferens på hotell eller herrgård för… vardaglig? Känns det för sterilt med ett fyrkantigt konferensrum med stilren inredning? Är man redo för en äventyrligare konferens, som ändå håller hög teknisk standard, är prisvärd och spännande? Då är man rätt i Transsylvanien, på Draculas Slott. Här kan vi anordna spännande kick-off aktiviteter som mysteriejakt tillsammans med den grymma greven eller mousserande vinprovningar. Ute i naturen finns allt från björnsafari till häpnadsväckande bergsvandringar eller forsränning.

RUMÄNIEN: Magisk jul på herrgården

 • Dagar: 7
 • Personer: min 12
 • Pris: fr 17.900 kr

I närheten av Kung Charles III värdshus ligger Greve Kalnokys gästhus. Här bor du i mysiga 1800-tals hus, serveras hemlagad traditionell transsylvansk mat och blir bjuden på utsökt rumänskt vin. Hot tubs, bastu och björnspaning är bara några av aktiviteterna du kan delta i. Greve Kalnoky och hans familj har länge varit nära vänner till tidigare Prinsen av Wales, numera Storbritanniens kung. Upplev de genuina jultraditionerna som familjen fortfarande håller, åk hästsläde och låt njut av julvärmen vid brasan.

nostalgi_maramures_resa

RUMÄNIEN: Nostalgi i Maramures

 • Dagar: 6
 • Personer: min 5
 • Pris: 13.990 kr

Ta ångtåget uppe i bergen på en resa tillbaka i tiden. Lev bland fårbönder i Norra Rumänien och låt dem guida dig i deras bevarade traditioner, hantverk, sång, dans och levnadsglädje. I denna region bevaras traditionerna på ett unikt, genuint sätt. Besök världsberömda Glada Kyrkogården och ta del av en lugn meditation på klosterkyrkan på en söndag. Låt dina ögon också glädjas av de färgsprackande folkdräkterna människorna bär stolta på gatorna och på gårdarna. En orörd värld av ancestral tradition öppnar sig.

EUROPA: Bodensjön & Tyrolen

 • Dagar: 6
 • Personer: min 25
 • Pris: 17.950 kr

Ett fascinerande landskap fördelat på 5 länder: Schweiz, Österrike, Tyskland, Italien och Liechtenstein. Våra svensktalande reseledare, som har starka anknytningar till Konstanz-regionen, följer med på en resa präglad av majestätisk natur och spännande upplevelser. Vi besöker Blomsterön Mainau, vackra Konstanz, medeltida Lindau, häpnadsväckande Bregenz, åker det kända tåget Berninaexpressen och besöker mysiga Liechtenstein. Tåget går upp över Berninapasset 2.253 meter över havet. Det blir en häpnadsväckande panoramisk rundtur.

RUMÄNIEN: Resa med Rojalistiska Föreningen

 • Dagar: 6
 • Personer: min 25
 • Pris: från 15.500 kr

Rojalistiska Föreningen bjuder in sina medlemmar till en upplevelserik resa till Rumänien. Anrika Peles Slott, de mäktiga Karpaterna, charmiga orter i Transsylvanien och populära Garden Party på Kunglighetens Dag, i Bukarest, är bara några av de viktigaste höjdpunkterna på denna unika resa. Vi lär oss om landets tumultartade kungliga historia under senaste seklet, och lyssna på berättelser om prominenta personligheter som Drottning Marie och Kung Mihai.

EUROPA: BeNeLux: 3 länder med rik kunglig historia

 • Dagar: 6
 • Personer: min 30
 • Pris: från 18.500 kr

Vi börjar resan med att möta våren i Keukenhof, på den populära Blomsterfestivalen. Vidare besöker vi staden Amsterdam med sin rika kultur och historia. Vi beundrar den berömda fajansen under en mysig stadspromenad i Delft, och besöker diamantdistriktet i Antwerp.  Den kungliga röda tråden fortsätter till Bryssel, med sina ståtliga palats och härliga parker. Vi besöker även lilla charmiga Luxemburg, innan vi avrundar resan i Nederländerna.

EUROPA: Kryssning på Donau

 • Dagar: 8
 • Personer: min 2
 • Pris: från 14.900 kr

Floddrottningen – som Donau också kallas – är en av de mest imponerande floderna i Europa. Förutom unika natur landskap, kan ni uppleva praktfulla städer som Bratislava och Passau. Ombord kan ni koppla av och lämna vardagen bakom er. Donau är en av Europas längsta floder, den passerar genom totalt tio länder – fler än någon annan flod. Under kryssningen kommer du uppleva ett brett utbud av olika städer och landskap: storslagna metropoler som Wien och Budapest samt härliga vinodlingar och idylliska byar.

RUMÄNIEN: Upplev det verkliga Transsylvanien och huvudstaden Bukarest

 • Dagar: 6
 • Personer: min 15
 • Pris: 13.950 kr

Lonely Planet utsåg Transsylvanien till bästa resmålet för 2016. Kulturen förstår man bäst genom mötet med människorna i städerna eller på landet och därför gör vi besök hemma hos vanligt folk. Historia lär man sig lättast genom att se och uppleva hur det var förr, och därför besöker vi kommunistdiktatorn Ceausescus privatresidens, kungliga slottet och därför träffar vi en traditionell fåraherde. Följ med på en resa som handlar om härliga människor, förtjusande natur, intressant historia, lantliv, spa och färgglad kultur!

RUMÄNIEN: Resa med SPF Håbo, på hotell Leul de Aur i Sebeș

 • Dagar: 6
 • Personer: min 35
 • Pris: från 14.700 kr

SPF Håbo och Experience Transylvania bjuder in SPF-medlemmar till en resa genom Transsylvaniens landsbygd. Färgglada tysk-saxiska hus, vingårdar, promenader i charmiga medeltida städer, fritid för shopping i mysiga gränder, och kunniga svensktalande lokalguider. Under större del av resan bor vi bekvämt på ett litet hotell i centrala Transsylvanien. En oförglömlig resa.

RUMÄNIEN: Seniorresa till Transsylvanien

 • Dagar: 6
 • Personer: min 25
 • Pris: från 15.900 kr

Under en väl genomtänkt resa i Transsylvanien lär vi känna kulturen i ett överraskande område. Bakom Draculamyten och kommunistplågan under Ceausescus diktatur tar vår svensktalande rumänska guide bort den silvriga dimman i ”landet bortom skogen” och hjälper oss upptäcka Transsylvaniens verklighet. Följ med på en resa som handlar om härliga människor, förtjusande natur, intressant historia, lantliv och färgglad kultur!

UK: Barnbarnsresa i Harry Potters spår

 • Dagar: 8
 • Personer: min 2
 • Pris: från 21.900 kr

Det är magiskt att resa med sina barnbarn! Det blir minnen för livet, och mycket att lära av varandra. Och vad mer passande finns det för en barnbarnsresa, än att upptäcka en förtrollad fantasivärld som Harry Potters? Från Alnwick Slott genom Norra England, och senare med Jacobite ångtåget genom Skottland. En höjdpunkt är besöket på Warner Bros. studio. Det finns roliga aktiviteter för barnen, men också en whiskey- eller ölprovning för farfar. På denna resa finns allt det roliga för båda generationerna!

EUROPA: Tulpankryssning i Nederländerna

 • Dagar: 8
 • Personer: min 10
 • Pris: från 16.900 kr

Upplev Holland på det vackraste sättet, genom att kryssa längs dess vidsträckta vattenvägar, förbi nästan oändliga tulpanfält och många små, pittoreska orter där du har möjlighet till ett överflöd av oförglömliga utflykter. Förutom Amsterdam, ”Nordens Venedig”, inkluderar andra höjdpunkter på denna resa Rotterdam, Gent, Antwerpen och Bryssel, Europeiska unionens huvudstad. Njut av landskapet ombord ett av våra lyxfartyg, skåla med kaptenen på galamiddagen och upplev den fascinerande kulturen!

RUMÄNIEN: Spahelg i Bukarest

 • Dagar: 4
 • Personer: min 2
 • Pris: fr 5.300 kr

Ta en väl förtjänad paus och njut av en ljuvlig spahelg i en av Europas mest spännande huvudstäder. I en värld där saker och ting sker på ett allt högre tempo är det viktigt att ta hand om dig själv. Så ta en långhelg med lyxiga behandlingar, sprudlande pooler samt stärkande jacuzzi och bastu. Spaanlägningen Therme som ligger strax utanför Bukarest erbjuder fantastisk service, nyttiga mineralpooler inomhus, ljuvliga temabastu med avslappnande ritualer, bastubiograf, ett spännande vattenland och en sandstrand med palmer (under den varma säsongen). Maj till september kan du låtsas att du ligger vid havet, på den sköna sandstranden, i palmernas milda skugga. På kvällen omvandlar sig spa:t och blir en stilig lounge, med goda drinkar serverade i poolbaren.

RUMÄNIEN: Gourmet & vin

 • Dagar: 5
 • Personer: min 5
 • Pris: fr 15.500 kr

Rumänsk cuisine är bland de mindre kända. Rumänsk matlagning med närproducerade ingredienser är däremot oslagbar. Rumäner lever mycket på självhushåll, odlar egna tomater, egna gurkor och egen majs i sin trädgård och har sina egna höns på gården. Ägg, kött, grönsaker, allt är mycket mer smakrikt i Rumänien än i många andra länder i Europa eller utanför kontinentet. Recepten påminner om balkaniskt kök, med inslag av medelhav. Efterrätterna har influerats mycket av den tysktalande saxiska befolkningen, framförallt i Transsylvanien. Till den smakrika rumänska maten provsmakar vi utsökta viner.

RUMÄNIEN: City break Bukarest

 • Dagar: 4
 • Personer: min 4
 • Pris: fr 5.900 kr

Flyg direkt från Stockholm till Bukarest (2h45min), Rumäniens huvudstad. Möjlighet till flyg från andra flygplatser (Helsingfors, Oslo, Köpenhamn etc.) finns på förfrågan. Ta en ”to go”-rundtur i Bukarest för att lära känna denna fascinerande huvudstad, en blandning av art-nouveau och sovjetisk arkitektur. Gör ett fotostopp framför Parlamentpalatset, som är världens näststörsta myndighetsbyggnad efter Pentagon. Stanna för ett besök på Ceausescus privatresidens och upplev en diktators vardag.

RUMÄNIEN: Jordbruksresa i Transsylvanien

 • Dagar: 6
 • Personer: min 25
 • Pris: fr 15.900 kr

Transsylvanien är ett av de sista länderna i Europa där man bedriver jordbruksverksamhet enligt de gamla, hållbara traditionerna. Självhushåll är vardag i de flesta byarna och även i mindre städer. Varje hus har sin lilla trädgård med egen tomatodling, vindruvor, och ibland även majsodling. Under en studieresa inriktad på jordbruk besöker vi intressanta platser: en fasanfarm, en svartbuffel forskningsinstitut, en ekologisk farm och en biodling. Vi äter en härlig middag på en fårfålla och träffar en autentisk fåraherde som berättar om sitt yrke, som är det mest representativa för rumänsk jordbruk.

RUMÄNIEN: Skidresa till Karpaterna

 • Dagar: 6
 • Personer: min 4
 • Pris: fr 11.900 kr

Karpaterna erbjuder en annorlunda skidupplevelse. Om du vill ha en bekväm men ändå äventyrlig resa, bryta skidsemestermönstret och åka någon annanstans än Alperna, då är Karpaterna helt rätt. Kombinera din skidresa med ett besök i Draculas slott, som är ett måste om man är i Transsylvanien: slottet ligger väldigt nära de flesta populära skidorterna. De som har åkt skidor i Karpaterna tycker att det bästa med att vara i en rumänsk skiresort är att man får stort värde för pengarna, bra service, utmärkta skidinstruktörer och en kulturell upplevelse.

RUMÄNIEN: Yoga i Karpaterna

 • Dagar: 6
 • Personer: min 10
 • Pris: fr 13.900 kr

Unna dig ett lugnande äventyr i ett vackert landskap i Karpaterna, med orörd bergsutsikt i hjärtat av den transylvanska landsbygden. Härifrån, högt över det dagliga stadslivet, erbjuder vi en enkel filosofi inspirerad av naturen. Ren mat, avkoppling, andlighet och en balanserad hälsosam livsstil för kropp och själ. Vistelsen i bergens lugna dekor kryddas med yogapass framför Draculas Slott, där oväntade positiva energier samlas och skapar en överraskande harmonisk aura för resenären. Följ med oss på en insiktsfull resa i en härlig och mystisk miljö.  Havtornsdryck, närodlade måltider, nära natur och skön värme, tillsammans med en passionerad yogalärare är den vinnande kombinationen för dig som är ute efter en ny yogadestination. En härlig retreat på en mindre utforskad destination.

RUMÄNIEN: Skogsbruk i Transylvanien

 • Dagar: 6
 • Personer: min 20
 • Pris: fr 12.900 kr

”Landet bortom skogen” låter som ett bra ställe för en studieresa för skogsbrukare. Rumänien har Europas största andel av urskog. Här sägs bo över 6000 brunbjörn exemplar, men även stora populationer andra rovdjur som varg och lodjur. Det är hårda kamp om hållbarhet och för att behålla urskogen orörd, vilket gör vår resa till en spännande del av nuet vad gäller rumänsk och EU-skogsbruk. Vi besöker en UNESCO världsarvslistad skog, hållbara sågverk, en fasanfarm och plantskolor. För dem som vågar, har vi en tilläggsutflykt för att observera björnar i naturhabitat.

RUMÄNIEN: Vin & tryffeljakt

 • Dagar: 5
 • Personer: min 8
 • Pris: fr 15.000 kr

Rumänien är ett av de större vinproducerande länderna i Europa. Transsylvanien är mest känt för sina vita viner, som har en lång tradition tack vare de tyska nybyggarna som bodde här sedan 1200-talet, som tog med sin vinkultur från sina ursprungliga Rhen- och Moseldalar. Vi provsmakar vinerna och  vi fördjupa oss i naturen medan vi njuter av sökandet efter skogens ”svarta diamanter”, under en spännande tryffeljakt.

RUMÄNIEN: Sagolikt bröllop

 • Dagar: 3
 • Personer: min 2
 • Pris: fr 10.900 kr

”Rumänerna har svart bälte i bröllopsarrangemang”, sa en gång en av våra svenska gäster när han var på ett bröllop i Transsylvanien. Och det stämmer väl. Rumänska bröllop är verkligen storslagna. Fantastiska miljöer, underbara slottsbakgrunder för fotona, oförglömliga fester med dans och levande musik. Generösa menyer, öppen bar, cocktails, underhållning, trevliga hotell och en unik upplevelse ni bjuder era gäster till, i samband med ert bröllop. Litet eller stort, ert bröllop kommer bli… makalöst!

UK: 126 år av DRACULA

 • Dagar: 7
 • Personer: min 15
 • Pris: fr 23.900 kr

Följ med Bram Stokers ättling Dacre Stoker på en resa till England och Skottland, för att fira 126 år sedan romanen ”DRACULA” publicerades! Under rundresan kommer vi besöka platser som spelade en stor roll i författarens liv medan han skapade Dracula, samtidigt som vi passar på och upplever även några brittiska klassiker: städerna York och Edinburgh, whisky, vild natur och spännande brittiska slott. Denna rundresa är en innovativ och exklusiv expedition, en litterär resa för både Dracula-bitna och för bokfantaster, forskare samt vandringsentusiaster.

* För större grupper kontakta oss.

Upplev Transsylvanien från Hotel Leul de Aur i Sebes

Följ gärna med på en resa för att se att verkligheten är ännu härligare än bilderna!

Tillsammans med Eduard Schneider och våra genuina värdar i Mühlbach/Sebes, vill vi bjuda er på en kort virtuell videoresa! Utforska Transsylvaniens mystiska historier och legender, möt människorna, provsmaka maten, för att förbereda dig inför den härliga verkliga resan! Välkommen till det transsylvanska äventyret!

Vårt nyligen renoverade gästhus i Transsylvanien kan bokas via AIRBNB.

Välkommen till vårt nyligen restaurerade familjehus i hjärtat av Transsylvanien. Vi konserverade 1920-tals stämningen samtidigt som vi prioriterade mysfaktorn och bekvämligheten. Detta gästhus är perfekt för en barnfamilj under t ex sportlovet, eller för en romantisk parresa. Det ligger gångavstånd från centrala Sebes, den moderniserade medeltida staden grundad av germanska stammar under 1200-talet, under namnet Mühlbach.

Boka gästhuset här.

               

RES & PLANERA TRYGGT med Experience Transylvania!

Uppdateringar om resesituationen i Europa, samt åtgärder för tryggt resande under COVID-19 finns här.

Både Rumänien och Sverige befinner sig i ”grön zon”, vilket gör att resande mellan de 2 länderna kan ske på ett smidigt sätt.

 ONLINE UPPLEVELSE på AIRBNBTillsammans med Dacre Stoker, släkting till Bram Stoker som skapade Greve Dracula, finns vi på Airbnb med vår nya online upplevelse, som finns tillgänglig på Airbnb.

BOKA HÄR!

Du kan klimatkompensera för alla dina resor: kommande och tidigare resor.

en_US