Experience Transylvania

En personlig resebyrå som erbjuder resor till Transsylvanien, Rumänien och omgivningarna…

drakula_slott_konferens

Äventyr hos Dracula

En resa till Transsylvanien börjar ofta med en nyfikenhet för myten bakom Dracula.

erbjudanden_transylvanien

Vårt utbud

Bläddra bland våra populära resor och ring oss för att få tips och råd!

resa_transylvanien

Kunderna berättar

”Resan till Transsylvanien är en av de bästa rundresor jag varit på i hela mitt liv”. Såhär och lite till tyckte Auli, en aktiv och resvan stockholmare, som reste till Transsylvanien 2013.

Vi hjälper dig med resan

Experience Transylvania är den personliga resebyrån som tar er till hjärtat av Europas kanske mest mystiska område. Transsylvanien är ett spännande, tryggt och prisvärt resmål. Oavsett hur våra gäster väljer att åka till Transsylvanien eller till andra områden i närheten, ser vi alltid till att varje gäst får en unik och minnesvärd upplevelse.

Skräddarsydd resa, temaresa, gruppresa, konferens, kick-off, bröllop, möhippa eller svensexa? Kontakta oss, vi har alltid anpassade lösningar och bra svar på era frågor.

Vår främsta expert heter Gloria Andersson och är alltid glad att dela med sig av sina kunskaper om Transsylvanien. Ring henne på 08 68 45 5678 eller maila till gloria@transylvania.se.

gloria

Ta en titt på våra mest populära resor

NYHET: Kryssning på Donau

 • Dagar: 8
 • Personer: min 2
 • Pris: från 14.900 kr

Floddrottningen – som Donau också kallas – är en av de mest imponerande floderna i Europa. Förutom unika natur landskap, kan ni uppleva praktfulla städer som Bratislava och Passau. Ombord kan ni koppla av och lämna vardagen bakom er. Donau är en av Europas längsta floder, den passerar genom totalt tio länder – fler än någon annan flod. Under kryssningen kommer du uppleva ett brett utbud av olika städer och landskap: storslagna metropoler som Wien och Budapest samt härliga vinodlingar och idylliska byar.

transylvanien_resor

Upplev det verkliga Transsylvanien och huvudstaden Bukarest
 • Dagar: 6
 • Personer: min 15
 • Pris: 12.950 kr

Lonely Planet utsåg Transsylvanien till bästa resmålet för 2016. Kulturen förstår man bäst genom mötet med människorna i städerna eller på landet och därför gör vi besök hemma hos vanligt folk. Historia lär man sig lättast genom att se och uppleva hur det var förr, och därför besöker vi kommunistdiktatorn Ceausescus privatresidens, kungliga slottet och därför träffar vi en traditionell fåraherde. Följ med på en resa som handlar om härliga människor, förtjusande natur, intressant historia, lantliv, spa och färgglad kultur!

Aktuella gruppresor: Transsylvanien och Bukarest
 • Dagar: 6
 • Personer: min 15
 • Pris: från 12.500 kr

Under en väl genomtänkt resa i Transsylvanien lär vi känna kulturen i ett överraskande område. Bakom Draculamyten och kommunistplågan under Ceausescus diktatur tar vår svensktalande rumänska guide bort den silvriga dimman i ”landet bortom skogen” och hjälper oss upptäcka Transsylvaniens verklighet. Följ med på en resa som handlar om härliga människor, förtjusande natur, intressant historia, lantliv, spa och färgglad kultur!

hosten_kusten_framsida

Hösten på kusten
 • Dagar: 8
 • Personer: min 5
 • Pris: 13.450 kr

En solig höst på kusten behöver inte vara en tio timmars flygresa bort. Trevligt badväder, mysigt och prisvärt hotell, spännande vågor och mjuka ljusa sandstränder ligger närmare än du tror. En flyresa på mindre än 3 timmar tar dig till Bukarest, där äventyret mot varma, salta Svarta Havet börjar. Den rumänska kusten erbjuder dig en oväntad variation. Ostörd strandliv i Mamaia, pulserande city shopping i kosmopolitiska Constanta, unika naturupplevelse i Donaudeltat, glada vinprovningar i Murfatlar, en vecka av bad och sol och så mycket mer utöver det.

bran-slott_transylvania

Konferens på Draculas Slott
 • Dagar: 4-5
 • Personer: min 15
 • Pris: fr 7.900 kr

Är en lugn konferens på hotell eller herrgård för… vardaglig? Känns det för sterilt med ett fyrkantigt konferensrum med stilren inredning? Är man redo för en äventyrligare konferens, som ändå håller hög teknisk standard, är prisvärd och spännande? Då är man rätt i Transsylvanien, på Draculas Slott. Här kan vi anordna spännande kick-off aktiviteter som mysteriejakt tillsammans med den grymma greven eller mousserande vinprovningar med live musik. Ute i naturen finns allting från björnsafari till häpnadsväckande bergsvandringar på bergstoppar 2500 m höga. Lugn och äventyr målar en pittoresk tavla i närheten av Draculas Slott.

nostalgi_maramures_resa

Nostalgi i Maramures
 • Dagar: 6
 • Personer: min 5
 • Pris: 13.990 kr

Ta ångtåget uppe i bergen på en resa tillbaka i tiden. Lev bland fårbönder i Norra Rumänien och låt dem guida dig i deras bevarade traditioner, hantverk, sång, dans och levnadsglädje. Besök världsberömda Glada Kyrkogården och ta del av en lugn meditation på klosterkyrkan på en söndag. Låt dina ögon också glädjas av de färgsprackande folkdräkterna människorna bär stolta på gatorna och på gårdarna. Andas in den friska lantluften, ät den närproducerade maten från din värds gård, låt folkmusiken fylla dina sinnen. Fyll dina sinnen med musiken och den fräscha lantluften. Följ med på en unik avslappnad men spännande resa!

Gourmet & vin
 • Dagar: 5-6
 • Personer: min 4
 • Pris: fr 7.500 kr

Rumänsk cuisine är bland de mindre kända. Rumänsk matlagning med närproducerade ingredienser är däremot oslagbar. Rumäner lever mycket på självhushåll, odlar egna tomater, egna gurkor och egen majs i sin trädgård och har sina egna höns på gården. Ägg, kött, grönsaker, allt är mycket mer smakrikt i Rumänien än i många andra länder i Europa eller utanför kontinentet. Recepten påminner om balkaniskt kök, med inslag av medelhav. Efterrätterna har influerats mycket av den tysktalande saxiska befolkningen, framförallt i Transsylvanien. Till den smakrika rumänska maten provsmakar vi utsökta viner, ännu inte upptäckta på den internationella marknaden men klart värda en jämförelse med några av de bästa franska, italienska eller kaliforniska vinerna.

City break Bukarest
 • Dagar: 4
 • Personer: min 4
 • Pris: fr 3.900 kr

Flyg direkt från Stockholm till Bukarest (2h45min), Rumäniens huvudstad. Möjlighet till flyg från andra flygplatser (Helsingfors, Oslo, Köpenhamn etc.) finns på förfrågan. Ta en ”to go”-rundtur i Bukarest för att lära känna denna fascinerande huvudstad, en blandning av art-nouveau och sovjetisk arkitektur. Gör ett fotostopp framför Parlamentpalatset, som är världens näststörsta myndighetsbyggnad efter Pentagon. Stanna för ett besök på Ceausescus privatresidens och upplev en diktators vardag. Upplev en annorlunda vinprovning ”in the sky”, 50 meter ovanför Bukarests centrum (tillgängligt enbart vissa datum, kontakta oss för info). Ät middag på en av gamla Bukarests mest populära kulturmärkta restauranger, med folklore show. Därefter kan man lugnt utforska Bukarests pulserande nattliv i partykvarteret.

Jordbruksresa i Transsylvanien
 • Dagar: 6
 • Personer: min 20
 • Pris: fr 9.900 kr

Transsylvanien är ett av de sista länderna i Europa där man bedriver jordbruksverksamhet enligt de gamla, hållbara traditionerna. Självhushåll är vardag i de flesta byarna och även i mindre städer. Varje hus har sin lilla trädgård med egen tomatodling, vindruvor, och ibland även majsodling. Under en studieresa inriktad på jordbruk besöker vi intressanta platser: en fasanfarm, en svartbuffel forskningsinstitut, en ekologisk farm och en biodling. Vi äter en härlig middag på en fårfålla och träffar en autentisk fåraherde som berättar om sitt yrke, som är det mest representativa för rumänsk jordbruk.

EURO 2020 i Bukarest
 • Dagar: 4
 • Personer: min 4
 • Pris: fr 6.900 kr

Bukarest kommer att vara en av värdstäderna för Europamästerskapet i fotboll 2020. Det är en bit kvar, men bitna fotbollfans kan tänkas planera sina EM-resor redan nu. Och på tal om bitna, vad sägs om en förlängning av fotbollsresan, med ett besök på Draculas Slott? Flyg direkt från Stockholm till Bukarest (2h45min), Rumäniens huvudstad. Möjlighet till flyg från andra flygplatser (Helsingfors, Oslo, Köpenhamn etc.) finns på förfrågan. Efter matchen kan man fira segern i gamla stadens pulserande nattliv i partykvarteret.

Yoga i Karpaterna
 • Dagar: 6
 • Personer: min 10
 • Pris: fr 9.900 kr

Unna dig ett lugnande äventyr i ett vackert landskap i Karpaterna, med orörd bergsutsikt i hjärtat av den transylvanska landsbygden. Härifrån, högt över det dagliga stadslivet, erbjuder vi en enkel filosofi inspirerad av naturen. Ren mat, avkoppling, andlighet och en balanserad hälsosam livsstil för kropp och själ. Vistelsen i bergens lugna dekor kryddas med yogapass framför Draculas Slott, där oväntade positiva energier samlas och skapar en överraskande harmonisk aura för resenären. Följ med oss på en insiktsfull resa i en härlig och mystisk miljö.  Havtornsdryck, närodlade måltider, nära natur och skön värme, tillsammans med en passionerad yogalärare är den vinnande kombinationen för dig som är ute efter en ny yogadestination. En härlig retreat på en mindre utforskad destination.

Spahelg i Bukarest
 • Dagar: 4
 • Personer: min 2
 • Pris: fr 4.300 kr

Ta en väl förtjänad paus och njut av en ljuvlig spahelg i en av Europas mest spännande huvudstäder. I en värld där saker och ting sker på ett allt högre tempo är det viktigt att ta hand om dig själv. Så ta en långhelg med lyxiga behandlingar, sprudlande pooler samt stärkande jacuzzi och bastu. Spaanlägningen Therme som ligger strax utanför Bukarest erbjuder fantastisk service, nyttiga mineralpooler inomhus, ljuvliga temabastu med avslappnande ritualer, bastubiograf, ett spännande vattenland och en sandstrand med palmer (under den varma säsongen). Maj till september kan du låtsas att du ligger vid havet, på den sköna sandstranden, i palmernas milda skugga. På kvällen omvandlar sig spa:t och blir en stilig lounge, med goda drinkar serverade i poolbaren.

Skogsbruk i Transylvanien
 • Dagar: 6
 • Personer: min 20
 • Pris: fr 11.900 kr

”Landet bortom skogen” låter som ett bra ställe för en studieresa för skogsbrukare. Rumänien har Europas största andel av urskog. Här sägs bo över 6000 brunbjörn exemplar, men även stora populationer andra rovdjur som varg och lodjur. Det är hårda kamp om hållbarhet och för att behålla urskogen orörd, vilket gör vår resa till en spännande del av nuet vad gäller rumänsk och EU-skogsbruk. Vi besöker en UNESCO världsarvslistad skog, hållbara sågverk, en fasanfarm och plantskolor. Under en exklusiv vandring kan vi observera björnar ute i det vilda, och vi avrundar resan med en idyllisk picnic med vinprovning i Karpaterna.

Sagolikt bröllop
 • Dagar: 3
 • Personer: min 2
 • Pris: fr 6.300 kr

”Rumänerna har svart bälte i bröllopsarrangemang”, sa en gång en av våra svenska gäster när han var på ett bröllop i Transsylvanien. Och det stämmer väl. Rumänska bröllop är verkligen storslagna. Fantastiskt fina miljöer, underbara slottsbakgrunder för bröllopsfotona, oförglömliga fester med dans och levande musik. Generösa menyer, öppen bar, cocktails, underhållning, trevliga hotell för bröllopsgästerna och en unik upplevelse ni bjuder era gäster till, i samband med ert bröllop. Litet eller stort, ert bröllop kommer bli… makalöst!

* För större grupper kontakta oss.

Några smakprov av Transsylvanien på bild

Vi älskar Transsylvanien men mest av allt så älskar vi våra kunder. Vi vill skapa fantastiska upplevelser för var och en av er som vill resa med oss. Ett smakprov på våra resor kommer med denna film. Följ gärna med på en resa för att se att verkligheten är ännu finare än bilderna!