Experience Transylvania

En personlig resebyrå som erbjuder resor till Transsylvanien och andra spännande områden i Europa…

drakula_slott_konferens

Äventyr hos Dracula

En resa till Transsylvanien börjar ofta med en nyfikenhet för myten bakom Dracula. Våra resenärer utgår från grevens mysterie, men upptäcker färgglada unika upplevelser, en rik kultur och historia, häpnadsväckande natur, idylliskt lantliv och charmiga, livliga städer. Allt detta tillsammans med vänliga och generösa människor.

erbjudanden_transylvanien

Vårt utbud av resor

Vad kul att du har bestämt dig för att resa till Europas dolda skatt mitt i Karpaterna! Och förutom Transsylvanien och övriga Rumänien erbjuder vi resor även till andra spännande resmål i Europa. Nu kan du välja den resan som passar dig bäst. Vi har ett stort utbud, men vi kan också skräddarsy en resa efter dina önskemål.

resa_transylvanien

Kunderna berättar

”Resan till Transsylvanien är en av de bästa rundresor jag varit på i hela mitt liv”. Såhär och lite till tyckte Auli, en aktiv och resvan stockholmare, som reste till Transsylvanien 2013. ”De som driver Experience Transsylvania är entusiastiska, engagerade och har stor servicekänsla”, säger Fredrik, som var i Rumänien på konferens 2014.

Experience Transylvania

En personlig resebyrå som erbjuder resor till Transsylvanien, Rumänien och andra spännande platser i Europa…

drakula_slott_konferens

Äventyr hos Dracula

En resa till Transsylvanien börjar ofta med en nyfikenhet för myten bakom Dracula.

erbjudanden_transylvanien

Vårt utbud

Bläddra bland våra populära resor och ring oss för att få tips och råd!

resa_transylvanien

Kunderna berättar

”Resan till Transsylvanien är en av de bästa rundresor jag varit på i hela mitt liv”. Såhär och lite till tyckte Auli, en aktiv och resvan stockholmare, som reste till Transsylvanien 2013.

Vi hjälper dig med resan

Experience Transylvania är den personliga resebyrån som tar er till hjärtat av Europas kanske mest mystiska område. Transsylvanien är ett spännande, tryggt och prisvärt resmål. Oavsett hur våra gäster väljer att åka till Transsylvanien eller till andra områden i närheten, ser vi alltid till att varje gäst får en unik och minnesvärd upplevelse.

Skräddarsydd resa, temaresa, gruppresa, konferens, kick-off, bröllop, möhippa eller svensexa? Kontakta oss, vi har alltid anpassade lösningar och bra svar på era frågor.

Vår främsta expert heter Gloria Andersson och är alltid glad att dela med sig av sina kunskaper om Transsylvanien. Ring henne på 08 68 45 5678 eller maila till gloria@transylvania.se.

gloria

Ta en titt på våra mest populära resor!

RUMÄNIEN                                     ÖVRIGA EUROPA

RUMÄNIEN: Konferens på Draculas Slott

 • Dagar: 4
 • Personer: min 25
 • Pris: fr 12.900 kr

Draculas Slott har varit vår mest efterfrågade konferenslokal sedan vår resebyrå grundades 2012. Mystiska trappgångar, hemliga korridorer och hemsökta rum, dock med kanon wi-fi och servering av utsökt vin och fina lokala ostar har skapat oförglömliga minnen för våra konferensgäster. Här kan vi anordna spännande kick-off aktiviteter som mysteriejakt tillsammans med den grymma greven, mousserande vinprovningar och stämningsfulla rundturer under fullmåne. Ute i naturen i närheten av slottet finns allt från björnsafari till häpnadsväckande bergsvandringar eller forsränning.

RUMÄNIEN: Magisk jul på herrgården

 • Dagar: 7
 • Personer: min 12
 • Pris: fr 17.900 kr

I närheten av Kung Charles III värdshus ligger Greve Kalnokys gästhus. Här bor du i mysiga 1800-tals hus, serveras hemlagad traditionell transsylvansk mat och blir bjuden på utsökt rumänskt vin. Hot tubs, bastu och björnspaning är bara några av aktiviteterna du kan delta i. Greve Kalnoky och hans familj har länge varit nära vänner till tidigare Prinsen av Wales, numera Storbritanniens kung. Upplev de genuina jultraditionerna som familjen fortfarande håller, åk hästsläde och låt njut av julvärmen vid brasan.

RUMÄNIEN: Seniorresa till Transsylvanien

 • Dagar: 6
 • Personer: min 25
 • Pris: från 15.900 kr

Under en väl genomtänkt resa i Transsylvanien lär vi känna kulturen i ett överraskande område. Bakom Draculamyten och kommunistplågan under Ceausescus diktatur tar vår svensktalande rumänska guide bort den silvriga dimman i ”landet bortom skogen” och hjälper oss upptäcka Transsylvaniens verklighet. Följ med på en resa som handlar om härliga människor, förtjusande natur, intressant historia, lantliv och färgglad kultur!

EUROPA: Kryssning på Donau

 • Dagar: 8
 • Personer: min 15
 • Pris: från 16.900 kr

Floddrottningen – som Donau också kallas – är en av de mest imponerande floderna i Europa. Förutom unika natur landskap, kan ni uppleva praktfulla städer som Bratislava, Dürstein och Passau. Ombord kan ni koppla av och lämna vardagen bakom er. Donau är en av Europas längsta floder, den passerar genom totalt tio länder – fler än någon annan flod. Under kryssningen kommer du uppleva ett brett utbud av olika städer och landskap: storslagna metropoler som Wien och Budapest samt härliga vinodlingar, spännande cuisine och idylliska byar.

EUROPA: BeNeLux: 3 länder med rik kunglig historia

 • Dagar: 6
 • Personer: min 30
 • Pris: från 18.500 kr

Vi börjar resan med att möta våren i Keukenhof, på den populära Blomsterfestivalen. Vidare besöker vi staden Amsterdam med sin rika kultur och historia. Vi beundrar den berömda fajansen under en mysig stadspromenad i Delft, och besöker diamantdistriktet i Antwerp.  Den kungliga röda tråden fortsätter till Bryssel, med sina ståtliga palats och härliga parker. Vi besöker även lilla charmiga Luxemburg, innan vi avrundar resan i Nederländerna.

EUROPA: Bodensjön & Tyrolen

 • Dagar: 6
 • Personer: min 25
 • Pris: från 18.950 kr

Ett fascinerande landskap fördelat på 5 länder: Schweiz, Österrike, Tyskland, Italien och Liechtenstein. Våra svensktalande reseledare, som har starka anknytningar till Konstanz-regionen, följer med på en resa präglad av majestätisk natur och spännande upplevelser. Vi besöker Blomsterön Mainau, vackra Konstanz, medeltida Lindau, häpnadsväckande Bregenz, åker det kända tåget Berninaexpressen och besöker mysiga Liechtenstein. Tåget går upp över Berninapasset 2.253 meter över havet. Det blir en häpnadsväckande panoramisk rundtur.

RUMÄNIEN: Resa med Rojalistiska Föreningen

 • Dagar: 6
 • Personer: min 25
 • Pris: från 15.500 kr

Rojalistiska Föreningen bjuder in sina medlemmar till en upplevelserik resa till Rumänien. Anrika Peles Slott, de mäktiga Karpaterna, charmiga orter i Transsylvanien och populära Garden Party på Kunglighetens Dag, i Bukarest, är bara några av de viktigaste höjdpunkterna på denna unika resa. Vi lär oss om landets tumultartade kungliga historia under senaste seklet, och lyssna på berättelser om prominenta personligheter som Drottning Marie och Kung Mihai.

nostalgi_maramures_resa

RUMÄNIEN: Nostalgi i Maramures

 • Dagar: 6
 • Personer: min 5
 • Pris: 13.990 kr

Ta ångtåget uppe i bergen på en resa tillbaka i tiden. Lev bland fårbönder i Norra Rumänien och låt dem guida dig i deras bevarade traditioner, hantverk, sång, dans och levnadsglädje. I denna region bevaras traditionerna på ett unikt, genuint sätt. Besök världsberömda Glada Kyrkogården och ta del av en lugn meditation på klosterkyrkan på en söndag. Låt dina ögon också glädjas av de färgsprackande folkdräkterna människorna bär stolta på gatorna och på gårdarna. En orörd värld av ancestral tradition öppnar sig.

UK: Barnbarnsresa i Harry Potters spår

 • Dagar: 8
 • Personer: min 2
 • Pris: från 21.900 kr

Det är magiskt att resa med sina barnbarn! Det blir minnen för livet, och mycket att lära av varandra. Och vad mer passande finns det för en barnbarnsresa, än att upptäcka en förtrollad fantasivärld som Harry Potters? Från Alnwick Slott genom Norra England, och senare med Jacobite ångtåget genom Skottland. En höjdpunkt är besöket på Warner Bros. studio. Det finns roliga aktiviteter för barnen, men också en whiskey- eller ölprovning för farfar. På denna resa finns allt det roliga för båda generationerna!

EUROPA: Tulpankryssning i Nederländerna

 • Dagar: 8
 • Personer: min 10
 • Pris: från 16.900 kr

Upplev Holland på det vackraste sättet, genom att kryssa längs dess vidsträckta vattenvägar, förbi nästan oändliga tulpanfält och många små, pittoreska orter där du har möjlighet till ett överflöd av oförglömliga utflykter. Förutom Amsterdam, ”Nordens Venedig”, inkluderar andra höjdpunkter på denna resa Rotterdam, Gent, Antwerpen och Bryssel, Europeiska unionens huvudstad. Njut av landskapet ombord ett av våra lyxfartyg, skåla med kaptenen på galamiddagen och upplev den fascinerande kulturen!

RUMÄNIEN: Spahelg i Bukarest

 • Dagar: 4
 • Personer: min 2
 • Pris: fr 11.300 kr

Ta en väl förtjänad paus och njut av en ljuvlig spahelg i en av Europas mest spännande huvudstäder. I en värld där saker och ting sker på ett allt högre tempo är det viktigt att ta hand om dig själv. Så ta en långhelg med lyxiga behandlingar, sprudlande pooler samt stärkande jacuzzi och bastu. Spaanlägningen Therme som ligger strax utanför Bukarest erbjuder fantastisk service, nyttiga mineralpooler inomhus, ljuvliga temabastu med avslappnande ritualer, bastubiograf, ett spännande vattenland och en sandstrand med palmer (under den varma säsongen). Maj till september kan du låtsas att du ligger vid havet, på den sköna sandstranden, i palmernas milda skugga. På kvällen omvandlar sig spa:t och blir en stilig lounge, med goda drinkar serverade i poolbaren.

RUMÄNIEN: City break Bukarest

 • Dagar: 4
 • Personer: min 4
 • Pris: fr 5.900 kr

Flyg direkt från Stockholm till Bukarest (2h45min), Rumäniens huvudstad. Möjlighet till flyg från andra flygplatser (Helsingfors, Oslo, Köpenhamn etc.) finns på förfrågan. Ta en ”to go”-rundtur i Bukarest för att lära känna denna fascinerande huvudstad, en blandning av art-nouveau och sovjetisk arkitektur. Gör ett fotostopp framför Parlamentpalatset, som är världens näststörsta myndighetsbyggnad efter Pentagon. Stanna för ett besök på Ceausescus privatresidens och upplev en diktators vardag.

RUMÄNIEN: Jordbruk & skogsbruk i Transsylvanien

 • Dagar: 6
 • Personer: min 25
 • Pris: fr 15.900 kr

Transsylvanien är ett av de sista länderna i Europa där man bedriver jordbruksverksamhet enligt de gamla, hållbara traditionerna. Självhushåll är vardag i de flesta byarna och även i mindre städer. Varje hus har sin lilla trädgård med egen tomatodling, vindruvor, och ibland även majsodling. Under en studieresa inriktad på jordbruk besöker vi intressanta platser: fasanfarmer, svartbuffel forskningsinstitut, sågverk, biodlingar, urskog. Vi äter en härlig middag hos en fårbonde och träffar en autentisk fåraherde som berättar om sitt yrke, som är det mest representativa för rumänsk jordbruk.

RUMÄNIEN: Skidresa till Karpaterna

 • Dagar: 6
 • Personer: min 4
 • Pris: fr 14.900 kr

Karpaterna erbjuder en annorlunda skidupplevelse. Om du vill ha en bekväm men ändå äventyrlig resa, bryta skidsemestermönstret och åka någon annanstans än Alperna, då är Karpaterna helt rätt. Kombinera din skidresa med ett besök i Draculas slott, som är ett måste om man är i Transsylvanien: slottet ligger väldigt nära de flesta populära skidorterna. De som har åkt skidor i Karpaterna tycker att det bästa med att vara i en rumänsk skiresort är att man får stort värde för pengarna, bra service, utmärkta skidinstruktörer och en kulturell upplevelse.

RUMÄNIEN: Sagolikt bröllop

 • Dagar: 3
 • Personer: min 20
 • Pris: fr 12.900 kr

”Rumänerna har svart bälte i bröllopsarrangemang”, sa en gång en av våra svenska gäster när han var på ett bröllop i Transsylvanien. Och det stämmer väl. Rumänska bröllop är verkligen storslagna. Fantastiska miljöer, underbara slottsbakgrunder för fotona, oförglömliga fester med dans och levande musik. Generösa menyer, öppen bar, cocktails, underhållning, trevliga hotell och en unik upplevelse ni bjuder era gäster till, i samband med ert bröllop. Litet eller stort, ert bröllop kommer bli… makalöst!

UK: 127 år av DRACULA

 • Dagar: 7
 • Personer: min 15
 • Pris: fr 23.900 kr

Följ med Bram Stokers ättling Dacre Stoker på en resa till England och Skottland, för att fira 127 år sedan romanen ”DRACULA” publicerades! Under rundresan kommer vi besöka platser som spelade en stor roll i författarens liv medan han skapade Dracula, samtidigt som vi passar på och upplever även några brittiska klassiker: städerna York och Edinburgh, whisky, vild natur och spännande brittiska slott. Denna rundresa är en innovativ och exklusiv expedition, en litterär resa för både Dracula-bitna och för bokfantaster, forskare samt vandringsentusiaster.

UK: Skottlands natur & kultur

 • Dagar: 8
 • Personer: min 15
 • Pris: fr 19.900 kr

Från vackra och händelserika Edinburgh börjar en magisk resa: majestätiska slott, karga bergsklippor, ljuvt lantliv med vallhunduppvisning och mysiga kossor, typiska tartantyger, och inte minst turbulent historia. Självklart hör en whiskyprovning till när vi väl är i Skottland. Bland ljunghedar, ”lochs” och ”glens”, sjöar och pittoreska dalar, glider vi genom ett sagoland som verkar befinna sig på gränsen mellan dröm och verklighet. Legenden om sjöodjuret Nessie får oss vilja utforska de mörka vågorna, och historian om slaget vid Culloden väcker fortfarande starka känslor hos lokalbefolkningen.

EUROPA: Smaragdön Irland

 • Dagar: 8
 • Personer: min 25
 • Pris: fr 19.900 kr

Från den mysiga staden Galway, till klipporna vid Moher, som bygger en häpnadsväckande abyss mot oceanen, i vackra nyanser av turquoise och smaragdgrönt, ner till färgglada Cork och Cobh, Irland har så mycket att erbjuda. Imponerande slott, härligt lantliv och musikaliska människor. Vi lär oss om kelternas ritualer, om ”potatishungern”, om myterna om regnbågen och symboliken bakom treklövern, om upproren mot Storbritannien och om migrationen till Amerika. Vi njuter av whiskey i trevligt sällskap och hör historien bakom det ”mörka ölet med harpan”.

* För större grupper kontakta oss: info@transylvania.se.

Upplev Transsylvanien från Hotel Leul de Aur i Sebes

Följ gärna med på en resa för att se att verkligheten är ännu härligare än bilderna!

Tillsammans med Eduard Schneider och våra genuina värdar i Mühlbach/Sebes, vill vi bjuda er på en kort virtuell videoresa! Utforska Transsylvaniens mystiska historier och legender, möt människorna, provsmaka maten, för att förbereda dig inför den härliga verkliga resan! Välkommen till det transsylvanska äventyret!

Vårt nyligen renoverade gästhus i Transsylvanien kan bokas via AIRBNB.

Välkommen till vårt nyligen restaurerade familjehus i hjärtat av Transsylvanien. Vi konserverade 1920-tals stämningen samtidigt som vi prioriterade mysfaktorn och bekvämligheten. Detta gästhus är perfekt för en barnfamilj under t ex sportlovet, eller för en romantisk parresa. Det ligger gångavstånd från centrala Sebes, den moderniserade medeltida staden grundad av germanska stammar under 1200-talet, under namnet Mühlbach.

Boka gästhuset här.

 ONLINE UPPLEVELSE på AIRBNBTillsammans med Dacre Stoker, släkting till Bram Stoker som skapade Greve Dracula, finns vi på Airbnb med vår nya online upplevelse, som finns tillgänglig på Airbnb.

BOKA HÄR!

Vi klimatkompenserar för våra resenärers flyg.

Vi stödjer hjälporganisationen Meschendorfs Kinder, med fokus på utbildning och välmående för barn i den transsylvanska byn Meschendorf.

Vi hjälper Stiftelsen Brödet, med projekt i flera byar och städer i Rumänien, Nordmakedonien, Moldavien och Indien.

Om oss | stiftelsenbrodet.se

en_US