Resa med SPF Håbo, Skottland

Det har varit en intensiv och upple- velserik resa till Skottland. Många tack till den perfekta reseledaren och guiden Gloria som på ett före- dömligt sätt informerat och lärt oss mycket om Skottland.

(Kerstin Anestedt, reste 2023) 

 

Resa med SPF Gästrikland

Tack för en fint organiserad och bra genomförd och jättetrevlig resa!

(Birgitta Hedblom, reste 2022) 

 

Vandringsresa

Vi visste att vi var inne på en underbar vandring i Transsylvanien, men detta överträffade våra förväntningar. Naturen var vacker och varierad, böljande kullar, promenader längs floden med imponerande grottor, mystiska stora bokskogar och Karpaterna. Det hela sköttes perfekt av Gloria och Nora med sina kunskaper om historia och kultur och generösa leenden. Det fanns ett antal förseningar för att resan ska bli av, på grund av pandemin, men Gloria, genom hårt arbete och tålamod gav oss till slut tummen upp att gå. Vi var nio personer och kunde inte ha bett om en mer avslappnad, rolig och samtidigt engagerande resa tillsammans.

(Johan Bjurström, reste 2021) 

 

Transsylvanien i egen regi

Det var mycket nöjda deltagare som steg av bussen i Bålsta. Vi vill sända ett stort tack för en innehållsrik och mycket välplanerad resa till Gloria Vintila Andersson på Experience Transylvania. Gloria är i mitt tycke kanske den bästa reseledare jag träffat, med sitt enorma historiska kunnande och en berättarförmåga utöver det vanliga. Bra standard på hotell och ingående måltider. Tack även till Petru, en fantastiskt skicklig chaufför, som på ett mjukt och behagligt sätt rattade bussen genom städer och landsbygd. Läs hela reseberättelsen här.

(Lennart Olofsson, reste 2019) 

 

Gruppresa i Transsylvanien

Vi vill tacka för en lärorik och trevlig resa med DN-kortet i förra veckan. Vi är väldigt resvana och har gjort många gruppresor. Den här överglänser det mesta. Den gav oss spännande inblickar i det transsylvaniska samhället, både vad gäller nutid och historia samt stad och landsbygd..

 Vår grupp blev också fint sammansvetsad. Vi har aldrig tidigare upplevt att alla i gruppen omfamnade varandra på Arlanda, som ett uttryck för en lyckad resa och fina minnen. Stort tack!

(Gunilla och Åke Dahlberg, reste 2018)

 

En resa med vänner

Charmiga, vackra små städer/byar med både gammal och ny bebyggelse. Besökte en fårbondefamilj och en prästfamilj och blev mycket väl omhändertagna. Det blev intressanta möten! Överraskad över mycket fin natur. Skog , parker och odlingslandskap. Många vackra gamla kyrkor, kloster och slott/palatser. Fina restauranger med oftast mycket och god mat. En rolig och intressant resa med vår fina guide Gloria Andersson och hennes syster Nora. Rekommenderar verkligen denna resa.

(Ewa Malmlund, reste 2018)

 

Natur- och smakupplevelser

”Vem kunde tro att rökt eller tallbarkslagrad ost kunde smaka så ljuvligt. Efter en liten tur på marknaden nedanför Bran slott, för att handla ost såklart, bar det iväg på björnsafari. I grannbyn mötte vi guiden och de andra turisterna som skulle med, alla med kikare och största kameraobjektiven i högsta hugg. Nervositeten att gå ut i naturen där det bevisligen finns björn blandades med ett försök att dämpa förhoppningarna. Det var ju ingen garanti för att björnarna skulle dyka upp. Men de bekymringarna visades sig vara totalt ogrundade. Totalt nio olika björnar dök upp vid matstället, som mest sex åt gången, under de två timmar vi var där. En fascinerande syn att sitta säkert uppe i utkiksstugan och observera de vilda björnarna. En oförglömlig helg, full av upplevelser och nya erfarenheter. Så vackert, så intressant, så god mat och så trevliga människor. Längtar redan till nästa besök.”

(Caroline Beijersten, reste 2017, foto: ©Caroline Beijersten)

 

Bröllop på Draculas Slott

Dagarna i Bran och speciellt bröllopsdagen var helt perfekt! Vi och våra gäster var supernöjda med hela arrangemanget. Många av våra gäster skröt på Nora över att hon hade hållit en så bra och intressant guidning på slottet. Hon var med hela dagen och kvällen för att ta hand om minsta lilla. Även Gloria höll tät kontakt för att se att allt gick som planerat. Mer engagerade människor kan man inte hitta! Slottet var vackert på sitt sätt… Det var verkligen en dag att minnas för både oss själva och våra gäster.

(Nina Salonen, gifte sig på Bran Slott 2017)

 

Mötet med människorna

”Med vårt trevliga hotell som bas, utforskade vi det bästa av Transsylvanien från vår bekväma minibuss. Guiden Nora var en viktig del av vår positiva upplevelse! Genom hennes vänlighet och värme fick vi en inblick i vardagen i Transsylvanien. En av höjdpunkterna för hela gruppen var att bli bjuden på kakkalas hemma hos Nora’s familj! Jag skulle varmt rekommendera Transsylvanien som resmål och Nora som guide!”

(Sharen Jarder, reste 2016)

 

Spännande konferens

”Man kanske undrar varför vi valde just Transsylvanien som konferensställe. Vi på Novare har alltid varit trendsättare, inte bara inom branschen utan även hur och var vi konfererar. Vi tyckte att Transsylvanien bjöd på en annorlunda miljö för att diskutera hur vi kan utveckla vår företagskultur och strategi. De som driver Experience Transsylvania är entusiastiska, engagerade och har stor servicekänsla, vilket bekräftades under hela konferensen. Transsylvanien är dessutom en vacker del av Rumänien, som bjuder på många överraskningar”.

(Fredrik Hillelson, reste 2014)

 

Välorganiserad rundresa

”Efter att ha besökt mer än 70 länder, varav de flesta på egen hand, ville jag uppleva något nytt och annorlunda. Jag lockades av naturupplevelserna och möjligheten att få hälsa på i Draculas slott. Resan till Transsylvanien är en av de bästa rundresor jag varit på i hela mitt liv. En väldigt välorganiserad resa, där allt fungerade toppen. Gloria tillförde en fantastisk energi och var med sina gedigna kunskaper och sitt stora leende en underbar guide.”

(Auli Kuivalainen, reste 2013)  

 

Skräddarsydd resa

”Ett så personligt och generöst bemötande som vi har fått av er är unikt. Jag vill rekommendera Experience Transylvania som rumänienkontakt till mina vänner och bekanta. Själva vistelsen i Rumänien var väldigt positiv: det är lätt att färdas, det är vackert, människor vi har mött har varit intresserade och vänliga, hotellen har varit mycket trevliga, speciellt i Sinaia och Sibiu. Tack för att vi fick kontakta er hur mycket vi ville! Toppen! Och denna bild på oss vid biodlingen är ju rolig!”

(Annika och Anne-Marie Berglund, reste 2013)

 

Far & son

”Vi firade min pappas födelsedag genom att resa till Transsylvanien och Bukarest. Vi hade en rolig och avslappnad resa: vi åt god mat, drack väldigt gott vin speciellt i Brasov och hade jättetrevligt överallt vi åkte, från Sibiu till Bukarest. Resan var så väl och flexibelt organiserad, vi hann se alla sevärdheter vi var intresserade utan att känna oss det minsta stressade. Nu ser vi fram emot en golfresa till Transsylvanien.

(Patrik Stoicescu, reste 2012)     

rotary

karpaterna

draculas-slott-konferens

auli

biodling

patrik

,

 

sv_SE